De Racing spirit

Het is eindelijk zover! Scootergigant Peugeot komt met de gloednieuwe Django op de proppen. Met zijn naam die als muziek in de oren klinkt en zijn onweerstaanbare retrolijnen, heeft Django zijn typisch Franse uitstraling aan zijn voorlopers te danken.

Gemakkelijk herkenbaar aan zijn eenpersoonszadel en zijn opvallende nummers op de carrosserie, dompelt de ‘Sport’ versie je onder in de racewereld. Django brengt met zijn model hulde aan de glorierijke jaren van Peugeot, waarin het merk dankzij zijn talrijke overwinningen op circuit, zijn sporen heeft verdiend. De scooter is slechts in twee kleuren beschikbaar, maar in wat voor een kleuren: prachtig satijnzilver en de zeer exclusieve Bleu France, geïnspireerd op de tijdloze 402.

Bij Django draait alles duidelijk om de stijl. De subtiele en verfijnde afwerking van het model kan niet anders dan in de smaak vallen bij de veeleisende liefhebbers. Met zijn 12’’ wielen en zijn verlengde carrosserie komt Django aardig in de buurt van de toenmalige berline.

Naast deze – op de autowereld gebaseerde – uitrusting, gaat Peugeot Scooters de uitdaging aan om de retrolook met de hedendaagse technologie te combineren, aangedreven door een doeltreffende en zuinige 4-takt 125cc motor. Hij leent zich dus perfect voor stedelijke verplaatsingen.

Ook op technologisch vlak heeft Django een grote vooruitgang geboekt. Een full LED achterlicht en LED richtingaanwijzers behoren voortaan tot de uitrusting van de scooter. Ook het Peugeot leeuwenlogo in het midden wordt nu door een permanent licht omkaderd, zodat je in een oogopslag zijn uniek karakter herkent. Dankzij de extra lichtstrip achteraan wordt de toegenomen zichtbaarheid, maar vooral de neo-retro stijl van Django extra in de kijker gezet.

In het midden van het zeer trendy dashbord dat regelrecht ‘uit de fifties’ lijkt te komen, bevindt zich nu een indrukwekkend LCD-scherm waarop onder andere de dagteller, de totaal afgelegde afstand, de buitenluchttemperatuur en de werkelijke snelheid aangegeven worden.

Tevens wordt de bemanning aan boord behoorlijk in de watten gelegd. Enerzijds de passagier omdat hij over voldoende ruimte en dus comfort beschikt zodat hij nooit in de weg zit van de piloot. Anderzijds de piloot zelf omdat hij van voldoende beenruimte geniet.

De maximale hoogte van het zadel bedraagt 770 mm en is bijgevolg toegankelijk voor een breed doelpubliek. Met een wielbasis van 1363 mm en een totale lengte van 1944 mm, is het zadel, waarvan de afwerking naargelang het gekozen universum verschilt, bijzonder comfortabel en ruim.

Django is dankzij een 12V-aansluiting in het handschoenenkastje, zijn drie tasdragers, waaronder twee onder het zadel en een grote opslagruimte onder het zadel waarin je gemakkelijk een helm kunt opbergen, bijzonder functioneel .

Wat ten slotte de veiligheid betreft, beschikt de 125cc uitvoering over het integraal remsysteem Synchro Braking Concept(SBC) , waarbij de rembalans perfect over de voor- en achterwielen verdeeld wordt.